Nieuws




Nieuwbouw Utrecht

Momenteel wordt er gebouwd aan een uitbreiding van het Hubrecht Instituut in Utrecht. Een mooi project wat medio 2015 zowel het Hubrecht instituut als ook UMC Utrecht huisvest. 

Lees hier het complete verhaal: Nieuwbouw verbindt Hubrecht Instituut en UMC 
Vinitex bouwt DBC lab

Nieuwbouw DSM: Het nieuwe DBC laboratorium

Vinitex heeft de gunning ontvangen van DSM Food Specialties (DFS) om het nieuwe laboratorium voor biotechnologisch onderzoek compleet in te richten. Het gaat om de nieuwe research & development faciliteiten in Delft, die ondergebracht worden in het nieuwe DBC laboratorium Deze faciliteit is geschikt voor 350 medewerkers. Het plan omvat circa 13.800 m2 vloeroppervlak. Vinitex is hierbij verantwoordelijk voor de complete inrichtingen van labs met o.a. zuurkasten, laboratoriumtafels, afzuigunits.                                                        

Aanzicht nieuw lab | Ontwerp: Cepezed  

DSM investeert de komende jaren in drie nieuwe onderzoeksfaciliteiten: één in Sittard-Geleen en twee in Delft. Eén daarvan is het nieuwe DBC laboratorium, dat het huidige Beijerincklab vervangt en het DSM Biotechnology Center (DBC) gaat huisvesten. Bijzonder is dat het gebouw in nauwe samenwerking met de gebruikers ontworpen is. De bouw van het nieuwe DBC laboratorium is de eerste stap in het Fit4Future-programma. Dat is het herinrichtingsplan voor het westelijk deel van het DSM Delft terrein als het biotechnologiecentrum.

De eerste palen gaan medio 2014 de grond in, een jaar later moet het nieuwe lab klaar zijn.

Datum: 05-2014

Rondleiding Catalyst Eindhoven

Op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven staat een nieuw bedrijvencentrum:  Catalyst Technology & Business Incubator.

Een hypermodern gebouw met hoogwaardige voorzieningen waar kleinere ruimten los en in combinatie te huur zijn. Catalyst beschikt over chemische en fysische laboratoria (vanaf 27 m2) ingericht door Vinitex Laboratoriuminrichtingen B.V.

Klink hier voor een virtuele rondleiding.