Wie zijn wij?


Vinitex is een onderneming waar deskundigheid en professionaliteit hand in hand gaan met boerenslimheid.

Onze onderneming is actief binnen laboratoriuminrichting en is uitgegroeid tot een internationale specialist in het inrichten van laboratoria.

 

Wij zijn deskundig, hebben een jarenlange ervaring en gaan altijd voor kwaliteit!


Vanuit het hoofdkantoor in St. Oedenrode, 4 vestigingen in Duitsland en diverse wederverkooporganisaties worden laboratoria wereldwijs ingericht met Vinitex laboratoriummeubilair.

In St. Oedenrode is naast een uitgebreide showroom tevens onze complete productie faciliteit (ca. 10.000 m2) waar de laboratoriumtafels, zuurkasten, opslagkasten en ventilatoren geheel in eigen beheer ontworpen en geproduceerd worden. 


Als zelfstandig familiebedrijf zijn de typische kenmerken daarvan direct voelbaar en zijn wij te allen tijde een professionele partner voor onze klanten. 


Voor ons geldt ‘afspraak is afspraak’.

 

Loyaliteit, vertrouwen en betrokkenheid zijn de basiskenmerken van de relatie die wij met onze klanten onderhouden. Uw succes is ons succes.

Vinitex werkt transparant, innovatief en procesgericht, is betrokken en heeft deskundigheid, ervaring en vooral liefde voor het vak.

We hebben een grote passie voor ons werk en gaan voor een gezamenlijk doel met onze opdrachtgevers door veel enthousiasme, betrokkenheid en flexibel inspelen op situaties, mogelijkheden en wensen. Zowel aan kleine en grote ondernemingen bieden wij dezelfde aandacht en kwaliteit. Iedere (potentiële) klant mag bij ons rekenen op een goed advies, toegespitst op uw eisen, wensen en mogelijkheden.  

Bij ons vindt u dan ook geen magazijn vol standaard producten. Deze worden ordergericht geproduceerd waardoor er flexibiliteit is op gebied van materiaal en kleurgebruik.

Door een grote dosis ervaring, goed luisteren en een continue drive naar optimalisatie, richten wij samen met U uw ideale laboratoria in.


Hoofdkantoor in Sint-oedenrode Staalbewerking Lasrobot Houtbewerking 

Zaagmachine Productiehal Installatie  Prefab elektra

Interesse om ons team te komen versterken? zie onze vacatures bij " Nieuws"


Geschiedenis 


1895
Oprichting door Jacob Pielkenrood in het Noordhollandse Zaandijk


1945:
Vinitex Pielkenrood begon met de bouw van ketels, tanks, apparaten en een product dat de uiteindelijke ontwikkeling van het bedrijf zou bepalen: Kunststoffen.
Aan het eind van de jaren vijftig begon de "Vinitex" afdeling van het bedrijf met het ontwerpen en fabriceren van ventilatoren voor velerlei afzuigdoeleinden. Al spoedig verwierven deze uit PVC gebouwde ventilatoren zich internationale faam. De unieke chemische bestendigheid, de robuuste constructie en de grote duurzaamheid maakten deze tot de meest toegepaste afzuigventilatoren in laboratoria.  

1959:       
Ontwikkeling eerste gepatenteerde zuurkast in samenwerking met TNO

1969

Ralan toelevering B.V., opgericht door familie Raaijmakers. Ralan toelevering is leverancier van o.a. de werkbladen, kasten en andere houten onderdelen van het Vinitex meubilair. 


1985:
Van Noord-Holland naar Noord-Brabant. Vinitex Pielkenrood wordt overgenomen door Ralan, houttoeleverancier uit Noord-Brabant. Na de overname wordt het hoofdkantoor verhuist naar St. Oedenrode (NB), waar ook de productiehallen van Ralan B.V. zijn. Enkele jaren later wordt ook Stalo Medico (staalverwerking) overgenomen en gevestigd in St. Oedenrode, waardoor inmiddels alles in eigen huis ontworpen en geproduceerd wordt.

Anno nu:
Vinitex, gevestigd in Sint-oedenrode en 4 locaties in Duitsland, is verantwoordelijk voor het ontwerp, de productie en inrichting van laboratoria wereldwijd. Ons gemotiveerde team bestaat inmiddels uit ca. 80 medewerkers. Kijkend naar de historie, ervaring en kennis mag dan ook met recht gesproken worden van een specialist in laboratoriuminrichtingen.