Algemeen

Kan Vinitex mij adviseren over de complete inrichting?
Ja, Vinitex kan u uitstekend informeren en adviseren over de talloze mogelijkheden. U kunt altijd geheel vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken met één van onze adviseurs. 

Kan Vinitex de inrichting bedrijfsklaar opleveren?
Ja. Standaard wordt het aansluiten op de bouwvoeding niet inbegrepen.
Achter in de offerte wordt duidelijk vermeld of het in- of exclusief het aansluiten op de bouwvoeding aangeboden is. Vinitex kan de geleverde meubels echter wel bedrijfsklaar opleveren. Hierbij dient derde ervoor te zorgen dat er opvoerpunten voor de benodigde voorzieningen komen op de door Vinitex aangegeven punten. Het leidingwerk dient te eindigen met een stopkraan.

Wat zijn de kleurmogelijkheden?
Vinitex hanteert enkele standaard kleuren welke samengesteld zijn uit verschillende grijs en blauw tinten. Daarnaast zijn er op aanvraag tal van andere mogelijkheden, zodat het meubilair altijd perfect past in het laboratorium.

Is een oogdouche verplicht in een laboratorium?
Overal waar gewerkt word met chemische stoffen, moet een oogspoeldouche worden geplaatst die is aangesloten op de waterleiding.

Is een nooddouche verplicht in een laboratorium?
De agressiviteit van de chemicaliën waarmee wordt gewerkt, bepaalt de tijd die het maximaal mag kosten om de oog- en nooddouche te bereiken. Bij sterke zuren en bijtende stoffen is dat direct naast of binnen een afstand van 3 meter van het gevaar. In andere gevallen moet de nooddouche ten minste binnen 10 seconden en na maximaal 30 meter lopen bereikbaar zijn. Als er kans is op meerdere slachtoffers, moet het aantal nooddouches worden uitgebreid. 

Productgerichte vragen kunt u terug vinden in het submenu (links)